Om oss


Varför Hyreslätt?

De flesta bostadsbolag i Sverige använder poängsystem, "bostadsköer", för att bestämma vem som tilldelas hyreskontrakt. Dessa bostadsköer kräver onödigt mycket administration av användaren under många år. Hyreslätt är landets första assistent för hantering av bostadsköer och har funnits sedan 2018. Med Hyreslätt ses du som en ansvarig bostadsköande medborgare och ges goda möjligheter till bostad i framtiden!


Varför startades Hyreslätt?

Idén bakom Hyreslätt uppstod när det var dags för grundarna att flytta för studier. Behovet av köpoäng för att få ett hyreskontrakt på ny ort utan tidigare kontakter visade sig vara större än förmågan att köa. Problemet var uppenbart och lösningen tydlig: Den absolut bästa assistansen för hantering av bostadsköer. Efter att idén mognat under deras studietid på Linköpings Universitet lanserades tjänsten 2018.


Vilka driver Hyreslätt?

Vi som driver Hyreslätt är unga entreprenörer från Linköpings Universitet med bakgrund som ingenjörer, ekonomer, och medicinare. Vi brinner för att underlätta för användaren genom smarta tjänster med användaren i fokus. Hyreslätt är vår lösning för att förenkla och digitalisera bostadsköandet i Sverige.