Om oss

Om oss

Nu har du hittat hit. Du kanske undrar vad alla hundar och katter har med allt att göra. Bostadsköande är viktigt men inte särskilt kul. Hyreslätt gör bostadsköandet lätt. Du slipper oroa dig över köpoäng och kan tillbringa mer tid åt annat. Till exempel titta på kattbilder på internet.

Hyreslätt grundades i Linköping 2018, med målet att göra det enklare för människor att skaffa hyreskontrakt. Vem känner inte någon som har tappat köpoäng? Vårt mål är att göra bostadsköande så enkelt, säkert och framförallt så smidigt som möjligt.

Idag är Hyreslätt Sveriges största bostadskörobot,* och erbjuder förenklat bostadsköande över hela Sverige. Hyreslätt erbjuder registrering och löpande uppdatering av köplatser. Allt i en smidig köupplevelse som låter människor bostadsköa när och hur de själva föredrar: med endast ett klick.

* Så vitt vi vet är vi dessutom den första bostadsköroboten i Sverige!

Idén bakom Hyreslätt uppstod när det var dags för grundarna att flytta för studier. Behovet av köpoäng för att få ett hyreskontrakt på ny ort utan tidigare kontakter visade sig vara större än intresset för köande. Problemet var uppenbart och lösningen tydlig: köandet skulle automatiseras och kräva minimal insats från användaren. Efter att idén mognat under deras studietid på Linköpings Universitet är tjänsten nu ett faktum.

Grundare

Vi som har grundat Hyreslätt är Ivar Olofsson och Tor Olofsson. Vi är två musikaliska norrlänningar med civilingenjörsexamen 2016 från Linköpings Universitet. Dagtid arbetar vi inom fordonsindustrin med mjukvaruutveckling.

Här skulle vi kunna fortsätta skriva en lång och formell beskrivning av oss och vår fantastiska tjänst ... men vem bryr sig? Om du gör det, känn dig fri att dra iväg ett mejl till info@hyreslatt.se och fråga oss om vad som helst!