Hur tjänsten fungerar

Registrera

1. Skapa en profil

Registrera dina kontaktuppgifter i tjänsten. Denna profil kommer att användas för registrering hos bostadsköer. Vi hämtar adress från statens personadressregister (SPAR) för att göra registreringen så smidig som möjligt.

2. Tjänsten aktiveras

Vår robot skapar konton åt dig hos alla bostadsköer. Vi upptäcker om du redan har konton och ber dig då skapa nya lösenord. Enskilda köer kan väljas bort från tjänsten.

3. Inloggnings­uppgifter

För varje kö genererar vi ett starkt unikt lösenord. Du kan när som helst ladda ner alla dina kontouppgifter, exempelvis när det är dags att söka bostad hos specifika bostadsköer.

4. Vi håller köplatser

Vår robot håller dina köplatser genom att aktivt logga in och uppdatera din intresseanmälan. Detta sker varje månad för att skapa en god marginal till köernas gräns för inaktivitet. Du behöver inte lyfta ett finger. Om vi mot förmodan måste ha din hjälp kontaktar vi dig via e‑post.

5. Uppdatera din köprofil

Du kan alltid uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. Vi uppdaterar i så fall alla bostadsköer med dina senaste uppgifter. Detta sker inom en månad.

6. Samla köpoäng

Med tiden samlar du på dig köpoäng hos alla bostadsköer så att du i framtiden har goda möjligheter att få den lägenhet du söker. Om din prenumeration hos Hyreslätt håller på att gå ut skickar vi en påminnelse om att förlänga.

Bostadsköer

Du behöver i regel stå i kö för att kunna söka lediga bostäder hos Sveriges mer än 200 allmännyttiga bostadsföretag. Även många privata hyresvärdar kräver kötid. Den med mest kötid får kontraktet till lägenheten. Kötiden för en etta är i snitt 32 månader [Hyresgästsföreningen, 2014].

För att behålla din köplats måste du aktivt logga in och uppdatera din intresseanmälan hos respektive bostadskö. Vissa köer skickar en påminnelse om detta via e‑post, andra är inte så omtänksamma.

Eftersom det är lätt att missa att uppdatera en köplats är det också mycket lätt att tappa all din kötid. Står du i flera bostadsköer är risken ännu större.

Att stå i kö lämpar sig ypperligt för automatisering. Du kan lita på att en robot aldrig tappar din plats i bostadskön. Hyreslätt ger dig köpoäng i 100 bostadsköer. Vår ambition är att täcka alla de största kostnadsfria bostadsköerna i Sverige.

Offer

hyreslätt

  • 100 bostadsköer
  • Tre månader gratis
  • Registrering och uppdatering
  • En profil för alla köer

Registrera Presentkort